Αν ψάχνετε για το τέλειο σνακ που να συνδυάζει γεύση, υφή και ευκολία, τα τραγανά τορτίγια chips με γουακαμόλε είναι η ιδανική επιλογή. Έχουν τραγανή υφή, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία σε κάθε μπουκιά, ενώ το γουακαμόλε με τη βελούδινη υφή του και την ακαταμάχητη γεύση του αβοκάντο προσθέτει μια δροσερή, πλούσια αίσθηση. Το γουακαμόλε φτιάχνεται από ώριμα αβοκάντο, λάιμ, φρέσκο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο, δημιουργώντας μια έκρηξη γεύσεων που συνδυάζεται τέλεια με την αλμυρή τραγανότητα των chips. Είτε για να συνοδεύσετε ποτά σε μια συνάντηση με φίλους είτε για να απολαύσετε μόνοι σας, είναι ένα σνακ που θα γίνει γρήγορα αγαπημένο!
Συνταγή για δύο άτομα
Υλικά για τα chips:
- 2 τορτίγιες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
Υλικά για το γουακαμόλε:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 4-5 ντοματίνια
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ετοιμασία των chips: Κόβουμε τις τορτίγιες σε τετράγωνα κομματάκια. Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα αναμειγνύοντας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε τα κομμάτια τορτίγιας με τη μαρινάδα για να καλυφθούν καλά.
- Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Τοποθετούμε τα κομμένα τορτίγια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Προετοιμασία του γουακαμόλε: Κόβουμε το αβοκάντο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι, λιώνουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
- Σερβίρισμα: Αφού τα chips είναι έτοιμα και τραγανά, τα σερβίρουμε μαζί με το φρέσκο γουακαμόλε. Ένα απλό, νόστιμο σνακ για να απολαύσετε!
Καλή σας όρεξη!