Υλικά:
585 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
45 γρ βιτάμ
9 γρ μαγιά στιγμής
390 γρ χλιαρό νερό
10 γρ αλάτι
Εκτέλεση:
Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, χτυπάμε στο μιξερακι σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι με το βιτάμ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαγιά μαζί με το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα στο μιξερακι.
Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει.
Μετά το πέρας της μιας ώρας παίρνουμε την ζύμη στα χέρια μας. Την αλευρώνουμε λίγο με αλεύρι γ.ο.χ. για να μην κολλήσει στα χέρια μας και την κόβουμε στα δυο.
Έπειτα δημιουργούμε δυο μπαστουνάκια/ρολακια και τα τοποθετούμε μέσα στη φόρμα του κέικ και αφήνουμε άλλη μια ώρα σκεπασμένο.
Τέλος αλείφουμε με αυγό το πάνω μέρος του ψωμιού για να δημιουργηθεί κρουστά και φουρνίζουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 35 λεπτά και έτοιμο!
Καλή σας επιτυχία! 😊