Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο, υγιεινό και απολαυστικό γλυκάκι χωρίς ψήσιμο, αυτά τα cookies είναι η τέλεια λύση! Φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά, με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, και χαρίζουν ενέργεια και γεύση κάθε στιγμή της ημέρας. Το ταχίνι προσφέρει υπέροχη κρεμώδη υφή και θρεπτική αξία, ενώ η σοκολάτα δίνει την απαραίτητη γλυκιά απόλαυση.
Η συνταγή δεν απαιτεί φούρνο – μόνο λίγη υπομονή μέχρι να «δέσουν» τα cookies στην κατάψυξη. Σερβίρονται κρύα, είναι ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο ή για ένα γρήγορο snack στο σπίτι και μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για ολόκληρη εβδομάδα.
Δοκιμάστε τα και θα γίνουν το αγαπημένο σας σπιτικό γλυκό που συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με τη γεύση της σοκολάτας!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Tip: φυλάσσουμε τα cookies καλυμμένα στο ψυγείο για 1 βδομάδα
ΥΛΙΚΑ για 12-13 cookies
- 120 γρ. νιφάδες βρώμης
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- 120 γρ. maple syrup ή μέλι
- 120 γρ. ταχίνι
- 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης σε επεξεργαστή τροφίμων και μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
2) Ζεσταίνουμε το μέλι με μπεν-μαρί (bain-Marie) ή το maple syrup σε κατσαρολάκι φωτιά και το αποσύρουμε πριν πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα το ταχίνι και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα να αναμειχθούν.
3) Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε με μαρίζ ή κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε τα ⅔ από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
4) Πλάθουμε τη ζύμη σε 12-13 ισομεγέθεις μπαλίτσες (περ. των 30 γρ.) και τις αραδιάζουμε σε ταψάκι ή δισκάκι με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε να γίνουν δίσκοι, μοιράζουμε από πάνω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και τις πιέζουμε να κολλήσουν. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!