Skip to main content

Υλικά για 12 φαλάφελ

250 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι

1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 ½ ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ. πάπρικα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. κύμινο τριμμένο

½ κ.γ. μπούκοβο

1 ½  κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

1 κ.γ. αλάτι – πιπέρι

 

Για την σως ταχινιού

3 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης

Πάπρικα

Μπούκοβο

Χυμό από 1 λεμόνι

νερό (όσο θέλει προκειμένου να γίνει ρευστή η σως)

Για το σερβίρισμα

Αραβικές πίτες

Ντομάτα

Αγγούρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε για 6 ώρες τα ρεβίθια για να μαλακώσουν και έπειτα τα βράζουμε για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε κρατώντας το νερό στο οποίο έβρασαν και αφήνουμε τα ρεβίθια κανένα 5 λεπτό να στραγγίξουν καλά. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει τα υπόλοιπα υλικά κόβουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αφού στραγγίξουν τα ρεβίθια τα μεταφέρουμε στο μίξερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πουρές αν βλέπουμε ότι το μίγμα είναι σκληρό προσθέτουμε από το νερό που έχουμε κρατήσει από τον βρασμό των ρεβιθιών. Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Πλάθουμε τα φαλαφελ και τα ψήνουμε στο airfryer για 25 λεπτά στους 180-200 ο C.

Σερβίρουμε σε πίτα αραβική με την σως ταχινιού και τα ψιλοκομμένα λαχανικά.

Καλή απόλαυση!

Close Menu
   

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Κοραή 106-108,
38333, Βόλος, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2421020820
Email: info@iouliaprigkou.gr

×