Μια μπουκιά αρκεί για να σε ταξιδέψει σε γεύσεις παράδοσης! Το πιο αφράτο σπιτικό τυρόψωμο που θα λατρέψουν όλοι στο τραπέζι. Φτιάξ’ το κι εσύ και γέμισε το σπίτι με αρώματα αγάπης!
Θα χρειαστείτε:
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 αυγό 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
- Φέτα τυρί + ότι άλλα τυριά έχετε
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι.
- Γεμίζουμε τη ζύμη με τα τυριά μας και κάνουμε ένα ωραίο καρβελάκι το οποίο ψήνουμε στον φούρνο για 20–25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη! 🙂